E-knjiga – London sistem – Avantura se nastavlja!

2500 RSD

London sistem je veoma čvrsto otvaranje koje počinje potezima 1. d4 i 2. Sf3, a potom sledi razvoj lovca na f4 i pešaka na e3. Ovo otvaranje je steklo veliku popularnost među šahistima jer je fleksibilno i može se lako prilagoditi različitim postavama crnih figura. Razvijanjem skakača na f3 i pešaka na e3, beli gradi čvrstu i dobro zaštićenu centralnu pešačku strukturu, koja protivniku otežava stvaranje slabosti ili provođenje aktivnih napada. Stabilan centar omogućava belom da lakše pokrene napad, ali i da po potrebi organizuje stabilnu odbranu.

Lovac na polju f4 postavlja temelje za različite nastavke, što omogućava belom da se prilagodi širokom spektru specifičnih situacija u igri. Takva fleksibilnost u razvoju figura pruža različite planove i mogućnosti, otežavajući protivniku da predvidi plan belog i adekvatno ga neutrališe.
Ova knjiga vam predlaže repertoar za bele figure u pozicijama gde crni na 1. d4 odgovara potezom 1…d5, nudeći vam strateška i taktička rešenja za različite tipove pozicija koje mogu nastati u London sistemu.
Kupovinom ove elektronske verzije knjige London sistem – Avantura se nastavlja!, dobijate u CBH, CBV i PGN formatu sledeći materijal:
– 9 poglavlja sa predlogom igre na sve nastavke crnog u varijantama posle uvodnih poteza 1.d4-d5 2.Sf3;
– 74 Taktičke vežbe za proveru znanja
– 47 Teoretske novosti